4.4

Gebaseerd op 233 beoordelingen

Historie

Wat bij het begin van de van Vlieten aan de Kromwijkerdijk in de 40’er jaren nog volstond als een veebedrijf  van voldoende grootte, was in begin ‘60 al weer te klein geworden. Er werd door Piet van Vliet een nieuwe stal gebouwd wat al snel daarna de inzet was naar een stallingbedrijf waar 60 caravans een binnenplekje vonden. Zo ontwikkelde zich mede door de technische interesse van Piet en de nog jonge Jan van Vliet een caravanbedrijf waar naast stalling, reparatie en onderhoud van caravans ook de verkoop ter hand werd genomen. advertentie van Vliet caravans 1978Eerst was daar de Duitse Hehn en daarna de toen al bekende Adria caravans waarmee het verkoop aantal verder steeg. Ook de verkoop van gebruikte caravans kwam in een stroomversnelling. In 1973 werd de Engels/Nederlandse Dickson caravan geintroduceerd en werden er in 1975 ook enkele milieugekleurde Sahara caravans uit het Zeeuwse Hulst verkocht om daarna enkele jaren te worden gevolgd door het Duitse merk Hobby. De eerste Finse Solifer caravans werden afgeleverd in 1978 en gaven een opmerkelijke verbreding van ons caravanaanbod.

In 1983 kwam het Engelse merk Beijerland en de Award de verkoop stimuleren, al snel in 1985 gevolgd door het bekende merk Chateau. Voor 1980 werd al de eerste caravan-rem testbank aangeschaft waarmee de werkplaats een belangrijke impuls heeft gekregen.

De groei bleef dus niet uit en ook werden meer voortenten en veel andere accessoires verkocht en ingebouwd.

Foto show 1992

Ook werd het aantal personeelsleden uitgebreid van 3 in het begin naar 9 in de jaren ‘80 tot 16 rond de eeuwwisseling. Inmiddels kwamen ook de Duitse LMC caravans het caravan aanbod versterken en volgde even later het Duitse merk Knaus. Het begin van deze eeuw was een toptijd voor caravanners wat zich uitte in goede verkoopcijfers, zo ook bij van Vliet caravans.

 

 

 

Foto verbouwing 2001-2002In 2002 werden door een grote nieuwbouw de showroom en werkplaats fors uitgebreid en ook verder gemoderniseerd en werd ook de kampeerwinkel en het voortentaanbod fors uitgebreid.

Toen in 2008 het merk Beijerland werd afgebouwd en Chateau in Hoogeveen werd geproduceerd zagen we ons merkenpakket uitgebreid met wederom de Hobby caravans. Een jaar later werd onze wens vervuld door ook de Fendt bij ons merken pakket te kunnen voeren. U vindt dit allemaal nog steeds op hetzelfde adres aan het landelijk gelegen weggetje.

 

Jan, Bertjan en Gerwin van VlietOok in de van Vliet bezetting is een positieve verandering te zien. Bertjan van Vliet en Gerwin van Vliet als jongere generatie hebben inmiddels hun plaats gevonden in verkoop en techniek. Met hun vakmanschap en gedrevenheid in de ‘vanVlietcaravans’sfeer van open klantbenadering en servicegerichtheid zal ook in de huidige tijd de plaats voor van Vliet caravans gezekerd zijn. U kunt daarvan profiteren en daarmee zekerheid beleven voor vele plezierige caravanvakanties.